Sebenarnya resepi apam pisang nie yg mula-mula saya kongsi kat blog. Tapi disebabkan tak ada gambar,tu yg saya nak edit hari nie. Ada pisang lebih kat dapur,anak- anak pun dah tak nak makan lagi,so apa lg jadila apam di hujung minggu. Tak sempat nak buat minum petang,panas- panas lagila budak- budak nie suka makan.
Bahan-bahan:
- 4 biji telur
- 1 cawan gula
- 2 cawan tepung gandum*
- 1 tsp bikarbonat soda*
- 1 tsp baking powder* ( ayak sekali)
- 6 biji pisang dilenyek
- secubit garam
Cara-cara:
1. Pukul telur dan gula hingga kembang dan pekat. Masukkan campuran tepung dan gaul sebati. Masukkan pisang, garam dan gaul sebati.
2. Letakkan minyak pada loyang. Tuang adunan dan kukus 45 minit.
Selamat mencuba....
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan